Georg Malmstén | Etusivu
BiografiaDiskografiaTapahtumakalenteriJuhlavuoden toimikuntaLinkit


persoona soitto-oppilas viihdetaiteilija iskelmätähti kapellimestari elokuva- ja tv-tähtiMalmstén oli Parlophon-yhtiön kirkkaimpia tähtiä.

Iskelmätähti

Dallapé-orkesterin solistina ja kapellimestarina Georg Malmstén kiersi ympäri Suomea 1930-luvulla.

Malmstén oli valloittava viihdelaulaja, joka luontaisella karismallaan ja tyylitajullaan sukelsi kuulijoidensa sydämiin. Vahvana tulkitsijana hän otti esiintymistilanteen haltuunsa ja antoi kuulijoilleen unohtumattomia elämyksiä monien pitkien konserttikiertueiden aikana.

Malmsténin iloiset, vauhdikkaat ja tunnelmalliset sävellykset saivat yleisön liikkeelle. Tanssilavat ja -salit täyttyivät kun Georg Malmstén saapui esiintymään orkestereineen. Valloittavan hymyn myötä Malmstén tartutti hyväntuulisuutensa yleisöönsä ja tunteet poreilivat tanssin ja musiikin rytmissä.

Esiintymis- ja levytysmatkat kuljettivat levy-yhtiön myyntipäällikkönäkin työskennellyttä Malmsténia pitkin Eurooppaa. Hän teki esiintymismatkoja Itävaltaan, Viroon ja muihin Pohjoismaihin. Dallapén ja muiden orkesterien solistina Malmstén levytti mm. Berliinissä, Tukholmassa ja Kööpenhaminassa. Vuodet 1931-1948 Malmstén vietti vapaana taiteilijana.

Sota-aikana Malmstén esiintyi viihdytyskiertueilla sekä Laivaston soittokunnan, että muiden orkesterien kanssa. 1950-luvun lopulla Malmstén palasi jälleen esiintymislavoille laulajana.

 

 
persoona soitto-oppilas viihdetaiteilija iskelmätähti kapellimestari elokuva- ja tv-tähti