Georg Malmstén | Etusivu
BiografiaDiskografiaTapahtumakalenteriJuhlavuoden toimikuntaLinkit


persoona soitto-oppilas viihdetaiteilija iskelmätähti kapellimestari elokuva- ja tv-tähti

Georg Malmstén näytteli
pääosassa elokuvassa
"Meidän poikamme merellä"
vuonna 1933.

Elokuva- ja tv-tähti

Elokuvauralle Georg Malmstén päätyi musiikin kautta. Ensimmäisen kerran Georg nähtiin valkokankaalla vuonna 1933 elokuvassa Meidän poikamme merellä, johon Malmstén oli säveltänyt mm. merimiesiskelmät Aallokko, Aallokko kutsuu ja Leila. Georg esiintyi tämän jälkeen lukuisissa elokuvissa ja sävelsi musiikkia kahteentoista elokuvaan, joista mainittakoon Erkki Karun ohjaamat Voi meitä! Anoppi tulee (1933) ja Syntipukki (1935) sekä Ossi Elstelän sotilasfarssi Niin se on poijjat (1942). Malmstén toimi elokuvamaailmassa säveltäjänä, kapellimestarina ja näyttelijänä. Malmsténista oli moneksi.

Georg Malmstén sävelsi menestyksekkäästi musiikkia myös teatterinäyttämölle. Eine Laineen ohjaamat revyyoperetit Lennokki (1936) ja Vetoketju (1938) olivat menestyksiä. Malmsténin värikkäät ja moni-ilmeiset sävellykset sopivat näyttämölle.

Televisiotähdeksi

Sodan jälkeen radion rinnalla televisiotoiminta alkoi kehittyä voimakkaasti. Pitkän ja loistokkaan muusikon uransa aikana Georg Malmstén sai eläkkeelle jäätyään mahdollisuuden esiintyä televisiossa. Eläkepäivillään Malmstén palasi laulajaksi television viihde- ja lastenohjelmiin (Maailmanparantajat, Laiva on lastattu ja Kestikievari). Vanha mestari intoutui esittämään ja säveltämään uusia lastenlauluja. Tyttärensä Ragnin kanssa Georg esiintyi lukuisissa tv-ohjelmissa lapsia laulattaen. Uuden median, television, kautta Malmsténin laulut tavoittivat jälleen uuden sukupolven.


^sivun yläreunaan

persoona soitto-oppilas viihdetaiteilija iskelmätähti kapellimestari elokuva- ja tv-tähti